Contributie

Contributie overzicht

Onze lesgelden zijn met sinds september 2018 (en dus ook in 2022) als volgt: 

 

Contributie Per jaar Per les
Seniorengym en Conditie 65+ € 135,00 € 3,40
Gym, Streetdance € 165,00 € 4,15
Turnen meisjes (eerste uur) € 165,00

€ 4,15

Turnen meisjes (extra uren) € 115,00 € 2,90
Volwassenen € 195,00 € 4,90

 

Online inschrijven

Je kunt je online inschrijven door HIER te klikken.

 

Automatische incasso

DWSV werkt met automatische incasso. Je kunt elke afschrijving tot 64 dagen naderhand terughalen. Als je een goede reden hebt kan dat in overleg met ons zelfs nog wel langer.

 

Wedstrijdkosten

Turnsters betalen een bijdrage in de wedstrijdkosten. Een deel van deze kosten draagt DWSV; een deel wordt aan het einde van het seizoen doorbelast. Turnsters betalen achteraf (in juni) de kosten van de wedstrijden waaraan ze zelf hebben meegedaan. DWSV heeft deze kosten voorgeschoten. Omdat de exacte wedstrijdkosten afhankelijk zijn van hoeveel wedstrijden je doet, brengen we die ook pas ná het seizoen in rekening. Het gaat meestal om een bedrag tussen de 65,- en 100 euro per persoon. Dit is dan inclusief de huur van het DWSV-turnpakje.

 

Inning in tien delen

We innen de contributie in tien delen. Dat is vooral om het voor de ouders van turnsters behapbaar te houden. Hun dochters volgen vaak veel uren per week, en dan loopt het totale bedrag aardig op. Met het nieuwe administratiepakket kunnen we maar op 1 manier innen. Vanaf 2022 dus voor iedereen in tien delen.

Tot en met 2021 hebben we contributie in 3 delen geind. Voor turnen was het ook toen al in 10 delen.

Overigens hebben we van september tot en met december 2021 niets geïnd en gaan we dat ook niet inhalen. Op deze manier hebben we het geld -dat wij door Corona extra in kas gekregen hadden- grotendeels weer teruggegeven aan de leden. De inning is nu dus ongeveer maandelijks. Omdat het innen vrijwilligerswerk is, kan het moment van innen soms wat afwijken. Voor turnsters tot slot, worden de wedstrijdkosten rond juni (eind seizoen) gefactureerd per mail. Dit kunnen we namelijk nog niet zelf innen en pas dan weten we ook hoeveel het is geweest.

 

 

Weetjes

Onze contributie ligt op het gemiddelde van wat voor gymverenigingen gebruikelijk is.  Je betaalt alleen de kosten die we maken. Het bestuur werkt zonder vergoeding. Wij maken geen winst.

 

Bij DWSV betaal je géén overige kosten. Ook de bondscontributie van de KNGU zit al verwerkt in onze contributie. Er komt dus (behalve de bijdrage in de wedstrijdkosten voor turnsters) niets extra's bij. Aan inschrijfgeld doen we ook niet.

 

Als je langdurig ziek bent kun je een deel van je contributie terugkrijgen. Vraag hier wel even zelf om. Het kan ook achteraf nog, als je het bijvoorbeeld vergeten bent te melden.

 

Als je in verband met Corona geen lessen kon, wilde of durfde te volgen, is er ook een teruggave in overleg mogelijk. Meld je ook in dit geval even zelf.

Opzeggen

 

Het lidmaatschap wordt steeds automatisch met een half jaar verlengd. Voor turnen is het anders; het turnseizoen loopt van september tot augustus. Je kan turnen dus alleen opzeggen rond de grote vakantie. Dit heeft te maken met het feit dat we het hele seizoen wedstrijden turnen en turnsters niet tussentijds kunnen terugtrekken uit dat schema. Ook turnen we in teams, en is het voor een team heel onwenselijk als iemand er midden in het seizoen mee stopt.

 

Opzeggen doe je schriftelijk vóór 1 september, of vóór 1 januari. Als je net te laat bent, doen wij echt niet moeilijk. Een e-mail sturen om op te zeggen mag ook. Schrijf dan wel de reden er even bij; dat is voor ons soms belangrijke informatie. Overweeg je op te zeggen omdat wij iets niet goed doen, geef ons dan eens de kans om het probleem samen op te lossen.