Contributie

Contributie overzicht

Bij DWSV betaal je alleen een bijdrage om de kosten te dekken; De contributie.

 

Oude contributie van 2018 t/m 2023:

 

Contributie Per jaar Per les
Seniorengym en Conditie 65+ € 135,00 € 3,40
Gym, Streetdance € 165,00 € 4,15
Turnen meisjes (eerste uur) € 165,00

€ 4,15

Turnen meisjes (extra uren) € 115,00 € 2,90
Volwassenen € 195,00 € 4,90

 

Nieuwe contributie per 1-1-2024:

 

Contributie Per jaar Per les
Seniorengym en Conditie 65+ € 115,00 € 2,90
Gym, Streetdance € 140,00 € 3,50
Turnen meisjes (eerste uur) € 140,00

€ 3,50

Turnen meisjes (extra uren) € 100,00 € 2,50
Volwassenen € 170,00 € 4,25

 

Per 1 januari 2024 gaan de tarieven dus flink omlaag. Jawel je leest het goed.

Dit heeft te maken met de gezellige volle groepen. Behalve gezellig is dat financieel ook gunstig voor de clubkas. Omdat dit al twee jaar speelt, is er de komende jaren duidelijk minder contributie nodig en maken we het sporten dus nog betaalbaarder.

 

Online inschrijven

Je kunt je ALLEEN online inschrijven. Klik voor het online inschrijfformulier HIER.

 

Automatische incasso

DWSV werkt met automatische incasso. Je kunt elke afschrijving tot 64 dagen naderhand terughalen via je eigen internetbankieren. Vertel ons dan even waarom je dat deed. Als je een goede reden hebt, kun je ook na die 64 dagen in overleg je geld nog wel terugkrijgen.

 

Wedstrijdkosten

Turnsters betalen een bijdrage in de wedstrijdkosten. Een deel van deze kosten draagt DWSV; een deel wordt aan het einde van het seizoen doorbelast. Turnsters betalen achteraf (in juni) de kosten van de wedstrijden waaraan ze zelf hebben meegedaan. DWSV heeft deze kosten voorgeschoten. Omdat de exacte wedstrijdkosten afhankelijk zijn van hoeveel wedstrijden je doet, brengen we die ook pas ná het seizoen in rekening. Het gaat meestal om een bedrag tussen de 65,- en 100 euro per persoon. Dit is dan inclusief de huur van het DWSV-turnpakje.

 

Inning in tien delen

Sinds 2022 innen de contributie in tien delen. Dat was ooit om het voor de ouders van turnsters behapbaar te houden. Hun dochters volgen vaak veel uren per week, en dan loopt het totale bedrag aardig op.

Omdat het innen vrijwilligerswerk is, kan het moment van innen per maand wat verschillen. Voor turnsters tot slot, worden de wedstrijdkosten rond juni (eind seizoen) gefactureerd per mail. Dit kunnen we nog niet zelf innen en we weten ook pas rond juni hoeveel het is geweest.

 

Weetjes

Onze contributie ligt op het gemiddelde van wat voor gymverenigingen gebruikelijk is. Je betaalt alleen de kosten die we maken. Het hele bestuur is vrijwillig. Wij maken geen winst.

 

Bij DWSV betaal je géén overige kosten. Ook de bondscontributie van de KNGU zit al verwerkt in onze contributie. Er komt dus (behalve de bijdrage in de wedstrijdkosten voor turnsters) niets extra's bij. Aan inschrijfgeld doen we ook niet.

 

Als je langdurig ziek bent kun je een deel van je contributie terugkrijgen. Vraag hier wel even zelf om. Het kan ook achteraf nog, als je het bijvoorbeeld vergeten bent te melden. Als je kind veel zaterdagen mist omdat het moet zwemmen/afzwemmen, neem even contact met ons op.

Opzeggen

 

Het lidmaatschap wordt steeds automatisch met een half jaar verlengd. Voor turnen is het anders; het turnseizoen loopt van september tot augustus. Je kan turnen dus alleen opzeggen rond de grote vakantie. Dit heeft te maken met het feit dat we het hele seizoen wedstrijden turnen en turnsters niet tussentijds kunnen terugtrekken uit dat schema. Ook turnen we in teams, en is het voor een team heel onwenselijk als iemand er midden in het seizoen mee stopt.

 

Opzeggen doe je schriftelijk vóór 1 september, of vóór 1 januari. Als je net te laat bent, doen wij echt niet moeilijk. Een e-mail sturen om op te zeggen mag ook. Schrijf dan wel de reden er even bij; dat is voor ons soms belangrijke informatie. Overweeg je op te zeggen omdat wij iets niet goed doen, geef ons dan eens de kans om het probleem samen op te lossen.