Home

Welkom bij gymnastiekvereniging DWSV Ursem

Vanuit de sportzaal in Ursem biedt onze gezellige vereniging een grote variatie aan sporten, voor jong en oud! Van Conditiegym en Total Body Workout, tot Streetdance en Kleutergym. Kijk bij Sporten of bij Lesoverzicht, of er iets bij zit dat je aanspreekt!

DOE MEE: Walking Football - NIEUW. Elke donderdag 16:00 GRATIS

Elke donderdag om 16:00 uur: WALKING FOOTBALL (60+)! Gezellige voetbal in de zaal, zonder te rennen. Kom snel een keer meedoen mensen! Organisatie: Gemeente Koggenland & DWSV.
Oud-scheidsrechter en wereldberoemde Jan Keizer was er 15 maart bij om deze les officieel op te starten. We zoeken nog oud-Dynamo-mensen om mee te doen. Neem je maten mee en kom gezellig meedoen. Je mag zelf weten wat je aantrekt, liefst ruime kleding. In de gymzaal kun je zo naar binnen. De kleedkamers mag je allebei gebruiken.
Graag tot ziens allemaal, elke donderdag om 16:00 uur. Koffie en koek na afloop! Gezellig.
Voor vragen: bestuur@dwsv.info kun je mailen of bel gerust 06-3098 9050 (Erik).

Woensdagavond: sporten met Vanessa

Vanessa
Vanessa

Sinds half april is DWSV een nieuwe sport-docente rijker: Vanessa Bult!

 

Elke woensdagavond vanaf 19:00 uur:
TOTAL BODY WORKOUT (20+). Een les waarin je veel variatie tegenkomt. We gaan nu ook af en toe je prestaties meten. Zodat je resultaten kunt zien en een echte uitdaging hebt. De lessen zullen variëren van klassikaal tot individueel, van krachtcircuit tot wedstrijdelement etc. Gericht op kracht, conditie, balans en uithoudingsvermogen. Je kunt hier je eigen tempo bepalen.
We zoeken nieuwe leden!! Meiden neem je vriendinnen mee en probeer het vanaf 18 april uit. Je mag elke woensdag starten. Je kunt het 2 keer uitproberen voordat je eventueel lid wordt!

Elke woensdagavond vanaf 20:00 uur:
SPIEREN IN BALANS. Een HEEL bijzondere les. Noem het.... 'Power-Yoga'. Noem het... 'Mindfullness'. Een speciale les op basis van je eigen spierkracht. Rustig, holistisch, body and soul. Je versterkt je lichaam maar komt ook helemaal tot rust. Probeer het 1 keer gratis en je weet precies of het bij je past.

 

Vanessa rondt deze zomer haar 4-jarige sportopleiding aan de ALO af. Bij DWSV geeft ze haar eerste lessen als gediplomeerd docente. Doe jij ook mee? Kom het elke woensdag vrijblijvend proberen. Neem je vriendin mee! Aanmelden is niet nodig. Tot ziens in de zaal!

Vakantie-rooster DWSV

MEIVAKANTIE LET OP

Let op. De meivakantie is niet overal in Noord-Holland hetzelfde.

In Ursem is het van 29 april tot en met 13 mei. Dan is ook DWSV in principe 'gesloten'. Voor sommige lessen is het anders, maar dat hoor je dan van de trainster. Maar in de week van 23 april (als bijvoorbeeld scholen in Heerhugowaard gesloten zijn) dan draaien WIJ gewoon door. Op 27 april vervallen wel de danslessen. 

 

Goede vrijdag 30 maart

Streetdance gaat NIET door

 

Tweede Paasdag 2018

Maandag 2 april 2018 (Geen les, tenzij je trainster doorgaat)

 

Koningsdag & Meivakantie 2018

Zondag 29 april 2018 tot en met zondag 13 mei 2018

 

Tweede Pinksterdag

Maandag 21 mei 2018 (Geen les, tenzij je trainster doorgaat)

 

Zomervakantie 2018

22 juli 2018 tot en met 2 september 2018

 

Wij schakelen ons jaarrooster altijd gelijk met de schoolvakanties in Ursem. Als je trainer in de les aangeeft dat ze tijdens een vakantie doorgaat (omdat er bijvoorbeeld een andere les uitvalt, dan geldt dat. De basis voor komend seizoen zie je hieronder!

 

Met de knop hieronder kun je het jaarrooster downloaden en bv. printen.

dwsv_jaarkalender_20172018.doc

Recreatiegym (groep 5 t/m 8) KOM MEEDOEN

Op de woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur hebben we een geweldig uur Recreatiegym zitten. MET toestellen, maar ZONDER wedstrijden. Met trampolines en 2 ervaren gediplomeerde trainsters, maar zonder de druk om te moeten presteren. En: iedereen kan het. En iedereen vindt het leuk! Dus zit je in groep 5,6,7 of 8? Kom dan meedoen op de woensdag. Kan ook als je al op handbal zit ;-)   PROBEER HET!!!

In november hopen we een gastles te geven in de gymlessen van alle klassen in groep 5-8.

ELKE WEEK WELKOM

In al onze onze populaire lessen hebben we nog plek voor nieuwe leden. Voel je geroepen en kom eens mee-sporten, lezer! Op het tabblad LESOVERZICHT DWSV  vind je onze lessen. Veel conditie voor volwassenen, veel gym en dans voor de kinderen. Je mag altijd een paar lessen meedoen voordat je lid wordt en we hebben geen clubverplichtingen. Je bent ontzettend welkom, dus graag tot ziens in de zaal!

Contributie-inning voortaan in drie keer

Vanaf dit seizoen innen we de contributie in 3 stukjes. Eind september incasseren we augustus, september, oktober en november. Dan half januari incasseren we december, januari, februari en maart. En tot slot half mei incasseren we het laatste deel. Voor turnsters zitten daarbij dan ook de wedstrijdkosten. De exacte bedragen die we incasseren zijn momenteel nog niet bekend, maar je kunt uitgaan van 1/3 van de totale contributie per keer. Hier staat de actuele contributie-regeling: http://dwsv.info/home/5#Contributie

Grote Club Actie uitslag

Half november is de trekking van de GCA geweest. Als je hebt gewonnen ontvang je vanzelf informatie via je bankafschrift. Je kunt je loten ook zelf checken met de lotchecker (https://lotchecker.clubactie.nl/) dan weet je het ook. Nogmaals bedankt voor je aankoop via DWSV! Wij wensen alle prijswinnaars alvast veel plezier met hun gewonnen prijs.

Foto's Jubileumviering DWSV 75 jaar

Wij kijken terug op een geslaagde middag tijdens de jubileumviering voor ons 75-jarige bestaan. Bekijk de foto's hier

TUMBLINGBAAN VEEL GEBRUIKT

Airtrack tumblingbaan
Airtrack tumblingbaan

In 2016 heeft DWSV met Grote Club acties en sponsorlopen een nieuwe geluidloze tumblingbaan gekocht. Heel Ursem heeft daar aan meebetaald en dit mooie baantje maakt nu onze turnsters beter dan ooit tevoren. De Rabobank heeft destijds ook een bijdrage geleverd. Tijdens Koninginnedag 2017 mocht heel Ursem er weer even op springen. Wil jouw kind dat ook? In de kleuterlessen op zaterdagmorgen en in alle turnlessen wordt hij veel gebruikt. Laat je kind eens vrijblijvend meedoen :-)

Toestelkampioenschappen DWSV Ursem

Toestelkampioenschappen turnen: 22 medailles voor DWSV Ursem

Op 2 en 3 april jl. werden in Enkhuizen de toestelkampioenschappen turnen van rayon West-Friesland georganiseerd. Dit is een wedstrijd waar de turnsters per toestel een medaille konden winnen.
In de eerste wedstrijd was het gezellig druk met turnsters van DWSV. Op baan 1 turnden onze instap D3 (Roos, Tamara en Sari) en op baan 2 turnden onze instap D1 (Renske, Isa en Mylene) en pupillen 1 D1 (Sofie, Noa en Elise). Op sprong wist Roos een zilveren medaille te winnen en wonnen Isa, Elise en Sofie een bronzen medaille. Op brug hadden Renske, Roos en Noa een gouden medaille en Mylene een zilveren medaille. Op balk mochten Noa, Mylene en Roos de gouden medaille in ontvangst nemen en Renske de zilveren. Op vloer won Elise goud en Noa brons.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan onze instapper D2: Laura en pup.1 D3: Emma en Sylvie. Ook bij deze meiden bleef het medailles regenen! Op brug en balk wonnen Emma en Laura beiden zilver, op balk wist Sylvie goud te winnen. Op vloer wonnen Emma en Laura beiden goud en Sylvie zilver!
Op zondag mocht Ilse (jeugd 1 D1) nog een poging wagen om er een medaille aan toe te voegen, maar helaas mocht het net als bij Sari en Tamara dit keer niet lukken. Ze hebben wel allemaal hele mooie oefeningen laten zien en gaan volgend jaar weer een poging wagen om ook (weer) op het ereschavot te staan.

instap D1 en D3 en pup.1 D1
instap D1 en D3 en pup.1 D1

Pre-instap wedstrijd 21 februari Zwaag

Anita, Liz, Rosa en Daphne
Anita, Liz, Rosa en Daphne

Onze jongste turnsters, Liz Niekel, Daphne de Reus en Rosa Leeuw, hadden op zaterdag 21 februari jl. hun eerste echte wedstrijd in een gymzaal in Zwaag.

Voor onze stagiaire Anita van de opleiding Sport en Beweging was dit ook haar eerste wedstrijd die ze mocht gaan begeleiden. Voor zowel de turnsters als voor Anita was het dus best een spannende dag!

Na een warming-up mochten onze meiden starten op de brug met ongelijke liggers. Liz had helaas een val, haar score was 10,700. Rosa en Daphne scoorden op de brug 11,400 en 11,500. Vervolgens naar de balk, wat toch een erg lastig onderdeel blijft, gezien een balk maar 10 cm breed is. Liz en Rosa hadden helaas wat moeite met de opsprong, maar verder ging het best al heel goed. Daphne wist zonder vallen haar oefening te laten zien. Liz scoorde een 10,35; Rosa scoorde 9,95 en Daphne 11,75! Het derde toestel was de vloer/ matoefening. Deze ging erg netjes bij allemaal. Liz scoorde 12,700; Rosa 10,900 en Daphne 12,200. Als laatste toestel nog de sprong, waar de meiden een 'handstand plat' aan de jury lieten zien. Liz scoorde een mooie 13,000, Rosa 13,075 en Daphne 13,325! Uiteindelijk werd Daphne keurig 5e met een puntentotaal van 48,775 en kreeg een mooie medaille omgehangen! Liz werd 10e met een puntentotaal van 46,750 en Rosa 12e met een puntentotaal van 45,325. Mooie prestaties op hun allereerste wedstrijd.