Home

Welkom bij gymnastiekvereniging DWSV Ursem

Vanuit de sportzaal in Ursem biedt onze gezellige vereniging, ook tijdens Corona een grote variatie aan sporten, voor jong en oud! Van Conditiegym en Total Body Workout, tot Streetdance, Kleutergym en natuurlijk Turnen. Kijk in ons Lesoverzicht of er iets bij zit dat je aanspreekt! (En kom het 2x gratis proberen!)

DWSV deels open

DWSV binnensport is tijdelijk gesloten, omdat de gymzaal door de gemeente gesloten is (Corona).

Op de dag dat het van de landelijke overheid weer mag, mogelijk medio mei, zijn wij metéén weer open!

 

SPORTEN DIE NU DRAAIEN

Turnen is wekelijks buiten, op aangepaste tijden. We trainen bij Dynamo en gebruiken ook grote materialen. Wil je dochter een keer meedoen? Even aanmelden en dan mag het.

 Ook de recreanten kunnen sinds half april meetrainen op de zaterdag. Bespreek even met de juf hoe en wat.

 

Streetdance is begin 2 maart weer begonnen, ook buiten bij Dynamo. Van 19:00-19:45 is groep 1. Groep 2 is van 19:45 tot 20:30. Wil je ook komen meedoen? Mag! Even aanmelden op bestuur@dwsv.info en je kan gelijk gaan.

 

Sinds half maart mogen volwassenen in groepjes van 4 sporten, buiten. Plus een trainer/begeleider.

We organiseren dit sindsdien ook, zodat iedereen die wil mee kan doen. Het is nog wel koud, voor zowel trainers als leden...

 

Bij de woensdagdames is Nikki extra begeleider. Ook ivm de zwangerschap van Bianca. Top!

 

De maandagochtendgroepen zijn 22 maar begonnen. Ook buiten. In groepjes van 4.

 

De maandagavond en vrijdagavond zijn in april van start gegaan. Had ook met het weer en de duisternis te maken.

 

Met de ouders van kleuter- en peutergym is besproken dat de grote groep nu (nog) niet buiten kan starten. Dat is eind april ook nog zo. Bij beter weer verandert dit misschien. Heb je een mening, laat dat dan even weten.

 

GELD

We betalen geen zaalhuur. De financiële situatie van de club is momenteel 'zeer goed'. In 2020 hebben we ook veel minder huur betaald, terwijl de inkomsten gelijk bleven. Niemand heeft opgezegd in verband met Corona, onze dank daarvoor.

Leden betalen dus wel contributie. De overheid vraagt dat ook, omdat zij ervoor zorgt dat vrijwel iedereen zijn inkomen behoudt. Trainers en de schoonmaakploeg wordt volledig doorbetaald. We hebben geen overheidssteun; is ook niet nodig en we voldoen niet aan de voorwaarden daarvoor.

 

Ben jij lid en kom je in de problemen, neem dan contact met ons op. Met mensen die i.v.m. hun gezondheid in 2020 (bijna) niet konden sporten, hebben we zelf al contact opgenomen. Wellicht hebben we jou daarbij gemist, of heb je een andere reden. Overleg maar even.

 

Maar: WE MISSEN JULLIE.

 

Direct na Corona, als bijeenkomsten met bv. 30 personen weer mogen, houden we een ledenvergadering. Dan legt het bestuur de leden uit wat de situatie is, zo nodig in 2 sessies. Dan bespreken we eventuele zorgen, voorstellen enzovoorts. Ook wat betreft geld.

 

Ondertussen hebben we 4 succesvolle acties gehad. Dat heeft ook geld opgeleverd. In overleg met de trainers zijn we op de achtergrond al bezig met het omzetten van dat geld in geweldige nieuwe materialen voor kleuters, voor volwassenen, voor dans en voor turnen. Die gaan we dan meteen gebruiken zodra we de zaal in kunnen.

 

We moeten ook de beloningen voor de Grote Club Actie nog regelen. Gaan we echt doen en daar gaan we misschien wat meer geld voor uittrekken dan eerder het plan was. Wacht rustig af.

 

We hebben het nog niet gehad over doortrainen in de zomervakantie. De turnsters hebben dat in 2020 gedaan. Als over enkele weken / maanden blijkt dat we de zaal weer in kunnen zullen we dat weer bespreken. Daarvoor gaan we dan geen extra contributie vragen.

 

Als we weer los mogen, geldt vermoedelijk de volgende situatie:

 

Als sporten in de zaal weer mag, is het waarschijnlijk eerst weer in groepjes van 4, met maximaal 30 mensen in de zaal. Dat is dus anders dan nu, buiten. Daar mag je echt maar met 4 tegelijk.

Niet mengen. Mogelijk mag dit straks eerst alleen voor jeugd.

 

Zodra hier zekerheid over is, lees je het snel hier. Leden worden ook per mail geïnformeerd over grote wijzigingen. Er hangt dan weer een nieuw Corona-protocol in de zaal. Als je naar de zaal komt, moet je dit protocol even goed lezen en opvolgen. Hij staat ook hieronder in de bijlage; de nieuwe zal niet veel anders zijn. Lees daarom de bijlage alvast als je overweegt te komen proeflessen.

 

Voor DWSV-proeflessen geldt dan weer: elke week welkom, nog steeds 2x gratis, maar i.v.m. Corona graag even aanmelden op bestuur@dwsv.info

 

De belangrijkste zaken voor leden en proeflessers; de juffen zullen het ook in de zaal nog uitleggen:

 

- Trek thuis de sportkleren alvast aan. De kleedkamers zijn dicht.

- Doe in de gang je buitenschoenen uit. Trek je sportschoenen in de zaal aan.

- Zet de spullen bij de nooduitgang links achterin de zaal. Dat is straks je uitgang.

 

Vermoedelijk blijft ook gelden:

- Heb je klachten? Blijf thuis;

- Was vóór je komt je handen;

- Vermijd roepen en schreeuwen tijdens de les;

- Doe geen High-Five;

- Raak zo min mogelijk deuren enzo aan.

 

Lees alle regels in de bijlage: klik op het grijze rondje met de witte pijl erin.

 

 

20201119_protocol_corona_gymzalen_en_sporthal_versie_19_november_2020.docx

ELKE WEEK WELKOM

In al onze onze populaire lessen hebben we nog plek voor nieuwe leden. Voel je geroepen en kom eens mee-sporten, lezer! Op het tabblad LESOVERZICHT DWSV  vind je onze lessen. Veel conditie voor volwassenen, veel gym en dans voor de kinderen. Je mag altijd een paar lessen meedoen voordat je lid wordt en we hebben geen clubverplichtingen. Je bent ontzettend welkom, dus graag tot ziens in de zaal!

Recreatie-turnen naar de VRIJDAG

Sinds de de herfstvakantie zit ons recreatie-turnen op de vrijdagmiddag (was voorheen: maandag). We beginnen dan om 15:45. Ook hier is je doichter welkom voor een proefles. Even aanmeldein zolang NEderland niet Corona-proof is: bestuur@dwsv.info. Zie ook het lesschema. Ouders van turnleden van wie wij een juist mailadres hebben, hebben hierover ook een mailtje ontvangen.

 

Help ons geld beheren

Hoi! DWSV zoekt iemand met kinderen op gym, dans of turnen. Iemand die thuis aardig met geld kan omgaan. Als dat lukt, dan kun je dat voor DWSV ook. Bijna alles gaat automatisch, op een enkele rekening  of declaratie na. Die maak je online over en klaar weer. Het kost je maximaal 1 uur per week. Je kunt je tijd indelen zoals je zelf wilt.  Laat je van je beste kant zien en... meld je eens aan om het een jaar te proberen! Er zijn handleidingen, er is een kleine vergoeding én de begeleiding is uitstekend.

DWSV nu ook te sponsoren via SponsorKliks

SponsorKliks

Vanaf nu is het mogelijk om DWSV GRATIS te sponsoren. Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com

 

Op onze website staat aan de linkerkant een link naar onze eigen pagina van SponsorKliks. Door op deze link te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Booking.com. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert DWSV een commissie op, terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt. Het kost u dus niets extra. Ook Thuisbezorgd.nl doet mee met 7.000 restaurants. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook

Alvast bedankt namens DWSV!

Kerstshow Streetdance

De Kerstshow van 2019 was weer een groot succes. Als je er extra stoelen moet bij halen dan weet je het wel. Juf Leanne deed het geweldig en de kinderen al helemaal. Hier een fotootje voor als je niet aanwezig kon zijn!

Grote Club Uitslag

Als je een lot van de Grote Club Actie gekocht hebt, staat je lotnummer op je bankafschrift. Of in Telebankieren. Het bedrag is rond 1 december afgeschreven. Voer je nummer hier in om te zien of je prijs had: https://www.clubactie.nl/lotchecker.html#

FIT-Gym dames: Maandag om 09:00 en 10:00 en om 19:30

Elke maandagavond om 19:30 hebben we een gezellige damesgroep. FIT-Gym! Kom het eens proberen en neem meteen uw buurvrouw of vriendin mee! De groep is van middelbare leeftijd en dat gaat bij DWSV door tot na de pensionering. Kom gerust een keer kijken of ongevraagd meedoen, je bent echt elke week welkom. Je hoeft je niet aan te melden. Henk is hier de trainer.

 

De Senioren (65+++) van DWSV beginnen op maandag al om 09:00 uur. Dat lijkt vroeg, maar dat is ook vroeg. Senioren bewegen ongeveer 45 minuten met juf Margriet. Dames van wat jongere leeftijd kunnen op maandag om 10:00 uur bij Margriet terecht voor een heerlijk uurtje sporten. Huis aan kant? Kom lekker sporten ladies!

 

Kom het meteen proberen want we zijn echt op zoek naar een grotere deelname in Ursem. Hou de sport op je dorp in leven en beweeg met ons mee!

 

JE BESTUUR

Bestuursmededelingen

In de bijlage (Word-bestand, zit onder de grijze pijl) lees je wat we hebben gedaan na de drukbezochte ALV van 2018 en hoe het nu met DWSV gaat.

 

dwsv_inleiding_alv_2019.docx

Grote Club Actie 2019

In september liepen onze superkids weer de Grote Club Actie. Dit jaar hadden we als doel de Sport- en Spelavond met overnachting. Die is inmiddels geweest, was weer heel leuk. We zijn de lotenverkoop nog aan het verwerken. Binnenkort wordt het bedrag afgeschreven. Bij die afschrijving zit ook je lotnummer. DWSV zal je er aan herinneren om de uitslag te controleren zodra die bekend is.

We sparen ook voor nieuwe materialen voor ons uithangbord: het turnen.

Voor lopers: Verkoop je 20 loten of meer, dan krijg je een gratis entreekaartje voor Bobbejaanland, Snowworld, Optisport en Krazy Kangaroo. Verkoop je 25 loten of meer, dan maak je kans op een Kids Cadeaubon van 10, 15 of 20 euro. De topverkoper wint de hoofdprijs: Een cadeaubon van 25 euro!

Woensdagavond: sporten met Bianca

Op de woensdag staat voor je klaar: Bianca van der Lee!

 

Elke woensdagavond vanaf 19:30 uur:
TOTAL BODY WORKOUT (25+). Een les waarin je veel variatie tegenkomt. We gaan nu ook af en toe je prestaties meten. Zodat je resultaten kunt zien en een echte uitdaging hebt. De lessen zullen variëren van klassikaal tot individueel, van krachtcircuit tot wedstrijdelement etc. Gericht op kracht, conditie, balans en uithoudingsvermogen. Je kunt hier je eigen tempo bepalen.
We zoeken nieuwe leden!! Dames neem je vriendinnen mee en probeer uit. Je mag elke woensdag starten. Je kunt het 2 keer uitproberen voordat je eventueel lid wordt!

 

Tumultueuze ledenvergadering: "Verhoog contributie niet te veel!"

In juli 2018 kwamen ongeveer 40 leden bijeen in de gymzaal voor de speciale ALV. Het ging deze avond vooral over de financiële situatie. We hebben momenteel een jaarlijks verlies en dat moesten we op deze avond samen oplossen. Duidelijk werd de zorg uitgesproken dat een (opnieuw) forse contributie-verhoging veel leden zou kunnen kosten. Leden vreesden dat dit het einde van de club zou kunnen betekenen. De voorzitter probeerde de gemoederen te bedaren, maar kreeg wel een aantal opdrachten mee vanuit deze langdurige extra vergadering.

 

Met hulp van 24 mogelijke ingrepen die het bestuur had voorbereid kwam de vergadering tot:

 

- GEEN contributieverhoging van 10 euro per inning per lesuur;

- Een gematigde contributieverhoging van 5 euro per inning per lesuur;

- Het NIET verhogen van de wedstrijdkostenvergoeding voor turnsters;

- Het verplaatsen van het zaterdagturnen naar de woensdag;

- Aan ereleden vragen of zij weer een bijdrage willen gaan leveren;

- Het onderzoeken van het samenvoegen van damesgroepen;

- Het NIET laten inleveren van de onkostenvergoeding door een trainster;

- Het vragen van een eenmalige bijdrage aan Koggenland (gesprek Wethouder volgt in september);

- Het samen zorgen voor meer leden vanaf september;

- Het eventueel verkopen of verhuren van de (oude) tumblingbaan;

- Het opzetten van donatieprogramma 'VRIENDEN VAN DWSV' in Ursem;

- Uitzoeken of de WMO iets kan betekenen voor onze ouderen;

- Het (ook per mail) informeren van alle leden;

- En het volgend jaar opnieuw organiseren van een ALV.

 

Op de vergadering werd ook nadrukkelijk gevraagd om actief te worden. Zowel in het bestuur als voor activiteiten zoals fondsenwerving zijn mensen nodig. Tijdens de vergadering stond hiervoor niemand op. Naderhand heeft het bestuur twee mensen voor het bestuur gevonden. We zoeken nog een penningmeester en een mens of een koppel voor fondsenwerving. Je wordt heel goed begeleid. Meld je aan!

DONEERACTIE voor extra turntrainingen

Ursem heeft een grote turnselectie. Die echt véél prijzen wint (zie onze facebook-pagina). Om goed te leren turnen moet je heel veel oefenen. Dat is voor de ouders echt duur. Er is veel professionele leiding nodig, dure materialen en veel uren (dus zaalhuur). Ook willen we graag extra trainen in Opmeer, waar een grote turnhal is met bijvoorbeeld een KUIL. In de kuil kun je enge oefeningen doen, zoals afsprongen en salto's. Als je dan valt kom je in schuimblokken terecht. Zo leer je dingen veel sneller. Maar dit kost allemaal geld. We hebben hiervoor een doneeractie lopen. Help je mee? Thanks!!!  https://www.doneeractie.nl/help-onze-turnselectie-aan-extra-trainingen/-28694

Jaarverslag: Financieel is het een uitdaging!

Met dalende ledenaantallen, een sterk verlaagde subsidie en een meer dan verdubbelde zaalhuur, staat DWSV voor een financiële uitdaging! Als gevolg van bezuinigingen door Rutte ontvangen gemeenten minder geld. Koggenland heeft daarom de subsidie van volwassenensport afgeschaft en die voor jeugd sterk verlaagd. Tegelijkertijd zorgt de herindeling van Koggenland ervoor dat we al 7 jaar lang steeds 10% meer zaalhuur gaan betalen. Het afgelopen jaar zien we ook de ledenaantallen nog wat teruglopen. Dat kan gebeuren, maar per lid moeten we dan wel weer iets meer inleggen. Vanaf het seizoen 2018-2019 komt er per les vijf euro per contributie-inning bij. Uiteindelijk moeten we toch vooral met elkaar de kosten opbrengen...

 

Het bestuur zet zich belangeloos in, veel assistenten werken bijna voor niet of gratis. Maar helaas blijft de contributie momenteel achter bij de kosten. De reserves zijn op. We zijn bezig met het organiseren van extra acties, zie ook elders op de website. En met een kleine aanpassing in de contributie kunnen we in Ursem gewoon doorgaan. Kom ook eens lekker sporten, dat helpt nog het meest, mensen!

 

Het jaarverslag 2017 en de begroting 2018 is af en voor leden (en ouders) op te vragen bij bestuur@dwsv.info  Ook met vragen of voorstellen kun je daar altijd terecht.

DOE MEE: Zaalvoetbal. Donderdag, 16:00

Elke donderdag om 16:00 uur: Zaalvoetbal (zonder rennen) voor heren. Gezellige voetbal in de zaal of bij mooi weer lekker buiten op het kunstgras van Dynamo. Voetbal zonder echt rennen. Voor ongeveer 50+ tot zeg 69. Kom een keer meedoen mensen! Organisatie: Gemeente Koggenland & DWSV.
Neem een maatje mee of kom alleen. Het is gezellig en je bent al snel even goed als wij.
Graag tot ziens allemaal, elke donderdag om 16:00 uur. Koffie na afloop!
Voor vragen: bestuur@dwsv.info kun je mailen of bel even met Erik: 06-3098 9050.

AVG (Privacy-wetgeving)

Op de pagina 'Over DWSV' onder het nieuwe kopje Privacy, lees je hoe DWSV omgaat met je gegevens.

Contributie-inning in drie keer

Sinds 2017 innen we de contributie in 3 stukjes. Eind september, half januari en tot slot half mei incasseren we drie delen. Voor turnsters doen we het in tien keer (per maand). Voor turnsters worden de wedstrijdkosten achteraf, in juni of juli in rekening gebracht; dan weten we ze pas. Het lukt nog niet om dat automatisch te incasseren. Hier staat de actuele contributie-regeling: http://dwsv.info/home/5#Contributie

Foto's Jubileumviering DWSV 75 jaar

In 2017 vierde DWSV haar 75-jarig jubileum. Bekijk de foto's hier

TUMBLINGBAAN OOK VOOR KLEUTERS

Airtrack tumblingbaan
Airtrack tumblingbaan

Sinds een paar jaar heeft DWSV een nieuwe geluidloze tumblingbaan. In bijvoorbeeld de kleuterlessen op zaterdagmorgen 09:00 - 11:00 uur wordt hij ook wel gebruikt. Laat je kind eens vrijblijvend meedoen :-)