Home

Welkom bij gymnastiekvereniging DWSV Ursem

Vanuit de sportzaal in Ursem biedt onze gezellige vereniging een grote variatie aan sporten, voor jong en oud! Van Conditiegym en Total Body Workout, tot Streetdance en Kleutergym. Kijk bij Sporten of bij Lesoverzicht, of er iets bij zit dat je aanspreekt! Op 22 juli begint de zomervakantie! Op 3 september 2018 starten we weer.

ALV: dinsdag 17 juli om 20:00 uur

Op dinsdag 17 juli om 20:00 uur houden wij onze ALV in de gymzaal. Je mag ook wat later aansluiten. Het gaat deze avond vooral over de financiële situatie. We hebben momenteel een jaarlijks verlies en dat moeten we oplossen door inkomsten wat te verhogen, of door uitgaven te beperken. Je bent welkom om mee te praten. Voorstellen kun je ook per mail aandragen: bestuur@dwsv.info

Je moet lid zijn om mee te praten. Ouders van jeugdleden mogen ook meepraten. Aanmelden is niet nodig. Kom op tijd.

 

AGENDA

1. Opening door de voorzitter

2. Financiële situatie Algemeen

3. Financiële situatie per lesgroep

4. Zestien voorstellen vanuit het bestuur

5. Nieuwe voorstellen vanuit de ALV

6. Overige onderwerpen

7. Sluiting

 

We verwachten rond 21:30 klaar te zijn. Je kunt vertrekken wanneer jij dat wilt, dus kom in elk geval even langs! De koffie is gratis, nu nog wel ;-)

DONEERACTIE voor extra turntrainingen

Ursem heeft een grote turnselectie. Die echt véél prijzen wint (zie onze facebook-pagina). Om goed te leren turnen moet je heel veel oefenen. Dat is voor de ouders echt duur. Er is veel professionele leiding nodig, dure materialen en veel uren (dus zaalhuur). Ook willen we graag extra trainen in Opmeer, waar een grote turnhal is met bijvoorbeeld een KUIL. In de kuil kun je enge oefeningen doen, zoals afsprongen en salto's. Als je dan valt kom je in schuimblokken terecht. Zo leer je dingen veel sneller. Maar dit kost allemaal geld. We hebben hiervoor een doneeractie lopen. Help je mee? Thanks!!!  https://www.doneeractie.nl/help-onze-turnselectie-aan-extra-trainingen/-28694

Jaarverslag: Financieel is het een uitdaging!

Met dalende ledenaantallen, een sterk verlaagde subsidie en een meer dan verdubbelde zaalhuur, staat DWSV voor een financiële uitdaging! Als gevolg van bezuinigingen door Rutte ontvangen gemeenten minder geld. Koggenland heeft daarom de subsidie van volwassenensport afgeschaft en die voor jeugd sterk verlaagd. Tegelijkertijd zorgt de herindeling van Koggenland ervoor dat we al 7 jaar lang steeds 10% meer zaalhuur gaan betalen. Het afgelopen jaar zien we ook de ledenaantallen nog wat teruglopen. Dat kan gebeuren, maar per lid moeten we dan wel weer iets meer inleggen. Vanaf het seizoen 2018-2019 komt er per les een tientje per contributie-inning bij. Uiteindelijk moeten we met elkaar de kosten opbrengen. 

 

Het bestuur zet zich belangeloos in, veel assistenten werken bijna voor niet of gratis. Maar helaas blijft de contributie momenteel achter bij de kosten. De reserves zijn op. We zijn bezig met het organiseren van extra acties, zie ook elders op de website. En met een kleine aanpassing in de contributie kunnen we in Ursem gewoon doorgaan. Kom ook eens lekker sporten, dat helpt nog het meest, mensen!

 

Er komt binnenkort een ledenvergadering. Hierop lichten we de situatie nader toe. Het jaarverslag 2017 en de begroting 2018 is af en voor leden (en ouders) op te vragen bij bestuur@dwsv.info  Ook met vragen of voorstellen kun je daar altijd terecht.

DOE MEE: Zaalvoetbal. Donderdag, 16:00

Elke donderdag om 16:00 uur: Zaalvoetbal (zonder rennen) voor heren. Gezellige voetbal in de zaal of bij mooi weer lekker buiten op het kunstgras van Dynamo. Voetbal zonder echt rennen. Voor ongeveer 50+ tot zeg 69. Kom een keer meedoen mensen! Organisatie: Gemeente Koggenland & DWSV.
Neem een maatje mee of kom alleen. Het is gezellig en je bent al snel even goed als wij.
Graag tot ziens allemaal, elke donderdag om 16:00 uur. Koffie en koek na afloop!
Voor vragen: bestuur@dwsv.info kun je mailen of bel even met Erik: 06-3098 9050.

Sponsorloop

Medio juli lopen de turnleden nog een sponsorloop voor DWSV. Dit is bedoeld om de club te steunen met activiteiten, die vooral voor de jeugd zijn. Je kind neemt een blaadje mee uit de les en als je als ouder wilt helpen met het krijgen van sponsoren dan zijn we daar heel blij mee!

JE kunt ons ook steunen op: https://www.doneeractie.nl/help-onze-turnselectie-aan-extra-trainingen/-28694   of sponsoren door contact op te nemen met het bestuur.

Woensdagavond: sporten met Vanessa

Vanessa
Vanessa

Sinds half april is DWSV een nieuwe sport-docente rijker: Vanessa Bult!

 

Elke woensdagavond vanaf 19:00 uur:
TOTAL BODY WORKOUT (20+). Een les waarin je veel variatie tegenkomt. We gaan nu ook af en toe je prestaties meten. Zodat je resultaten kunt zien en een echte uitdaging hebt. De lessen zullen variëren van klassikaal tot individueel, van krachtcircuit tot wedstrijdelement etc. Gericht op kracht, conditie, balans en uithoudingsvermogen. Je kunt hier je eigen tempo bepalen.
We zoeken nieuwe leden!! Meiden neem je vriendinnen mee en probeer het vanaf 18 april uit. Je mag elke woensdag starten. Je kunt het 2 keer uitproberen voordat je eventueel lid wordt!

Elke woensdagavond vanaf 20:00 uur:
SPIEREN IN BALANS. Een HEEL bijzondere les. Noem het.... 'Power-Yoga'. Noem het... 'Mindfullness'. Een speciale les op basis van je eigen spierkracht. Rustig, holistisch, body and soul. Je versterkt je lichaam maar komt ook helemaal tot rust. Probeer het 1 keer gratis en je weet precies of het bij je past.

 

Vanessa rondt deze zomer haar 4-jarige sportopleiding aan de ALO af. Bij DWSV geeft ze haar eerste lessen als gediplomeerd docente. Doe jij ook mee? Kom het elke woensdag vrijblijvend proberen. Neem je vriendin mee! Aanmelden is niet nodig. Tot ziens in de zaal!

Vakantie-rooster DWSV

 

Zomervakantie 2018

22 juli 2018 tot en met 2 september 2018

 

Wij schakelen ons jaarrooster altijd gelijk met de schoolvakanties in Ursem. Als je trainer in de les aangeeft dat ze tijdens een vakantie doorgaat (omdat er bijvoorbeeld een andere les uitvalt, dan geldt dat. De basis voor komend seizoen zie je hieronder!

 

Met de knop hieronder kun je het jaarrooster downloaden en bv. printen.

dwsv_jaarkalender_20172018.doc

AVG (Privacy-wetgeving)

Op de pagina 'Over DWSV' onder het nieuwe kopje Privacy, lees je hoe DWSV omgaat met je gegevens.

Recreatiegym (groep 5 t/m 8) KOM MEEDOEN

Op de woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur hebben we een geweldig uur Recreatiegym zitten. MET toestellen, maar ZONDER wedstrijden. Met trampolines en 2 ervaren gediplomeerde trainsters, maar zonder de druk om te moeten presteren. En: iedereen kan het. En iedereen vindt het leuk! Dus zit je in groep 5,6,7 of 8? Kom dan meedoen op de woensdag. Kan ook als je al op handbal zit ;-)   PROBEER HET!!!

In november hopen we een gastles te geven in de gymlessen van alle klassen in groep 5-8.

ELKE WEEK WELKOM

In al onze onze populaire lessen hebben we nog plek voor nieuwe leden. Voel je geroepen en kom eens mee-sporten, lezer! Op het tabblad LESOVERZICHT DWSV  vind je onze lessen. Veel conditie voor volwassenen, veel gym en dans voor de kinderen. Je mag altijd een paar lessen meedoen voordat je lid wordt en we hebben geen clubverplichtingen. Je bent ontzettend welkom, dus graag tot ziens in de zaal!

Contributie-inning in drie keer

Sinds 2017 innen we de contributie in 3 stukjes. Eind september, half januari en tot slot half mei incasseren we drie delen. Voor turnsters worden de wedstrijdkosten in juni of juli in rekening gebracht; dan weten we ze pas. Het lukt nog niet om dat automatisch te incasseren, mogelijk volgend jaar wel.

Hier staat de actuele contributie-regeling: http://dwsv.info/home/5#Contributie

Grote Club Actie uitslag

Half november is de trekking van de GCA geweest. Als je hebt gewonnen ontvang je vanzelf informatie via je bankafschrift. Je kunt je loten ook zelf checken met de lotchecker (https://lotchecker.clubactie.nl/) dan weet je het ook. Nogmaals bedankt voor je aankoop via DWSV! Wij wensen alle prijswinnaars alvast veel plezier met hun gewonnen prijs.

Foto's Jubileumviering DWSV 75 jaar

Wij kijken terug op een geslaagde middag tijdens de jubileumviering voor ons 75-jarige bestaan. Bekijk de foto's hier

TUMBLINGBAAN VEEL GEBRUIKT

Airtrack tumblingbaan
Airtrack tumblingbaan

In 2016 heeft DWSV met Grote Club acties en sponsorlopen een nieuwe geluidloze tumblingbaan gekocht. Heel Ursem heeft daar aan meebetaald en dit mooie baantje maakt nu onze turnsters beter dan ooit tevoren. De Rabobank heeft destijds ook een bijdrage geleverd. Tijdens Koninginnedag 2017 mocht heel Ursem er weer even op springen. Wil jouw kind dat ook? In de kleuterlessen op zaterdagmorgen en in alle turnlessen wordt hij veel gebruikt. Laat je kind eens vrijblijvend meedoen :-)

Toestelkampioenschappen DWSV Ursem

Toestelkampioenschappen turnen: 22 medailles voor DWSV Ursem

Op 2 en 3 april jl. werden in Enkhuizen de toestelkampioenschappen turnen van rayon West-Friesland georganiseerd. Dit is een wedstrijd waar de turnsters per toestel een medaille konden winnen.
In de eerste wedstrijd was het gezellig druk met turnsters van DWSV. Op baan 1 turnden onze instap D3 (Roos, Tamara en Sari) en op baan 2 turnden onze instap D1 (Renske, Isa en Mylene) en pupillen 1 D1 (Sofie, Noa en Elise). Op sprong wist Roos een zilveren medaille te winnen en wonnen Isa, Elise en Sofie een bronzen medaille. Op brug hadden Renske, Roos en Noa een gouden medaille en Mylene een zilveren medaille. Op balk mochten Noa, Mylene en Roos de gouden medaille in ontvangst nemen en Renske de zilveren. Op vloer won Elise goud en Noa brons.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan onze instapper D2: Laura en pup.1 D3: Emma en Sylvie. Ook bij deze meiden bleef het medailles regenen! Op brug en balk wonnen Emma en Laura beiden zilver, op balk wist Sylvie goud te winnen. Op vloer wonnen Emma en Laura beiden goud en Sylvie zilver!
Op zondag mocht Ilse (jeugd 1 D1) nog een poging wagen om er een medaille aan toe te voegen, maar helaas mocht het net als bij Sari en Tamara dit keer niet lukken. Ze hebben wel allemaal hele mooie oefeningen laten zien en gaan volgend jaar weer een poging wagen om ook (weer) op het ereschavot te staan.

instap D1 en D3 en pup.1 D1
instap D1 en D3 en pup.1 D1

Pre-instap wedstrijd 21 februari Zwaag

Anita, Liz, Rosa en Daphne
Anita, Liz, Rosa en Daphne

Onze jongste turnsters, Liz Niekel, Daphne de Reus en Rosa Leeuw, hadden op zaterdag 21 februari jl. hun eerste echte wedstrijd in een gymzaal in Zwaag.

Voor onze stagiaire Anita van de opleiding Sport en Beweging was dit ook haar eerste wedstrijd die ze mocht gaan begeleiden. Voor zowel de turnsters als voor Anita was het dus best een spannende dag!

Na een warming-up mochten onze meiden starten op de brug met ongelijke liggers. Liz had helaas een val, haar score was 10,700. Rosa en Daphne scoorden op de brug 11,400 en 11,500. Vervolgens naar de balk, wat toch een erg lastig onderdeel blijft, gezien een balk maar 10 cm breed is. Liz en Rosa hadden helaas wat moeite met de opsprong, maar verder ging het best al heel goed. Daphne wist zonder vallen haar oefening te laten zien. Liz scoorde een 10,35; Rosa scoorde 9,95 en Daphne 11,75! Het derde toestel was de vloer/ matoefening. Deze ging erg netjes bij allemaal. Liz scoorde 12,700; Rosa 10,900 en Daphne 12,200. Als laatste toestel nog de sprong, waar de meiden een 'handstand plat' aan de jury lieten zien. Liz scoorde een mooie 13,000, Rosa 13,075 en Daphne 13,325! Uiteindelijk werd Daphne keurig 5e met een puntentotaal van 48,775 en kreeg een mooie medaille omgehangen! Liz werd 10e met een puntentotaal van 46,750 en Rosa 12e met een puntentotaal van 45,325. Mooie prestaties op hun allereerste wedstrijd.