Home

Welkom bij gymnastiekvereniging DWSV Ursem

Vanuit de sportzaal in Ursem biedt onze gezellige vereniging een grote variatie aan sporten, voor jong en oud! Van Streetdance en HipHop, tot Turnen tot ConditieGym. Kijk bij Sporten of bij Lesoverzicht, of er iets bij zit dat je aanspreekt!

Kom op STREETDANCE: VRIJAG 15:30

Ilona en Maureen
Ilona en Maureen

Elke vrijdag kun je lekker komen streetdancen. Met Ilona en Maureen voor de groep, supergezellig en lekker sportief! De tijd: VRIJAG om 15:30 uur voor de onderbouw (6-10 ongeveer). Kom lekker meedansen en neem al je vriendinnen weer mee naar de zaal. Zegt het voort, STREETDANCE VRIJDAGMIDDAG!!!

KOM OP NOU :-)

In al onze onze populaire lessen hebben we nog een paar plekken voor nieuwe leden. Voel je geroepen en kom eens mee-sporten, lezer! Op het tabblad 'Lesoverzicht' vind je onze lessen. Veel conditie voor volwassenen, veel gym en dans voor de kinderen. Je mag altijd een paar lessen meedoen voordat je lid wordt en we hebben geen clubverplichtingen. Je bent ontzettend welkom, dus graag tot ziens in de zaal!

NIEUWE TUMBLINGBAAN INGEWIJD

Airtrack tumblingbaan
Airtrack tumblingbaan

DWSV heeft onlangs een sponsorloop gehouden voor de aanschaf van een nieuwe geluidloze tumblingbaan. Heel Ursem heeft daar aan meegedaan en we hebben 780 euro opgehaald voor dit dure apparaat! De Rabobank heeft ook een mooie bijdrage geleverd. Samen met de bollenverkoop in 2015, ons materialenbudget van meerdere jaren en met de Grote Club Actie van 2 jaar hebben we het apparaat kunnen bestellen! Op de foto zie je hem liggen. Op Koningsdag is hij door onze turnsters en door veel kinderen uit Ursem ingewijd en hij springt heerlijk! Gaan we weer mooie stappen maken in het turnen. Iedereen bedankt!

 

Toestelkampioenschappen DWSV Ursem

Toestelkampioenschappen turnen: 22 medailles voor DWSV Ursem

Op 2 en 3 april jl. werden in Enkhuizen de toestelkampioenschappen turnen van rayon West-Friesland georganiseerd. Dit is een wedstrijd waar de turnsters per toestel een medaille konden winnen.
In de eerste wedstrijd was het gezellig druk met turnsters van DWSV. Op baan 1 turnden onze instap D3 (Roos, Tamara en Sari) en op baan 2 turnden onze instap D1 (Renske, Isa en Mylene) en pupillen 1 D1 (Sofie, Noa en Elise). Op sprong wist Roos een zilveren medaille te winnen en wonnen Isa, Elise en Sofie een bronzen medaille. Op brug hadden Renske, Roos en Noa een gouden medaille en Mylene een zilveren medaille. Op balk mochten Noa, Mylene en Roos de gouden medaille in ontvangst nemen en Renske de zilveren. Op vloer won Elise goud en Noa brons.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan onze instapper D2: Laura en pup.1 D3: Emma en Sylvie. Ook bij deze meiden bleef het medailles regenen! Op brug en balk wonnen Emma en Laura beiden zilver, op balk wist Sylvie goud te winnen. Op vloer wonnen Emma en Laura beiden goud en Sylvie zilver!
Op zondag mocht Ilse (jeugd 1 D1) nog een poging wagen om er een medaille aan toe te voegen, maar helaas mocht het net als bij Sari en Tamara dit keer niet lukken. Ze hebben wel allemaal hele mooie oefeningen laten zien en gaan volgend jaar weer een poging wagen om ook (weer) op het ereschavot te staan.

Op 16 april aanstaande zullen Renske, Isa, Elise en Noa in Beverwijk proberen om in de landelijke eindronde te komen! 

De sponsoractie voor de nieuwe luchttumblingbaan is achter de rug! Ondanks dat niet het volledige bedrag bij elkaar gehaald is, heeft de club toch de nieuwe opblaasbare tumblingbaan al kunnen aanschaffen! Tijdens koningsdag is het de bedoeling om de tumblingbaan te showen aan heel Ursem en wie weet zullen een aantal toppers van DWSV nog een demonstratie geven! Verdere info volgt!

instap D1 en D3 en pup.1 D1
instap D1 en D3 en pup.1 D1

Pre-instap wedstrijd 21 februari Zwaag

Anita, Liz, Rosa en Daphne
Anita, Liz, Rosa en Daphne

Onze jongste turnsters, Liz Niekel, Daphne de Reus en Rosa Leeuw, hadden op zaterdag 21 februari jl. hun eerste echte wedstrijd in een gymzaal in Zwaag.

Voor onze stagiaire Anita van de opleiding Sport en Beweging was dit ook haar eerste wedstrijd die ze mocht gaan begeleiden. Voor zowel de turnsters als voor Anita was het dus best een spannende dag!

Na een warming-up mochten onze meiden starten op de brug met ongelijke liggers. Liz had helaas een val, haar score was 10,700. Rosa en Daphne scoorden op de brug 11,400 en 11,500. Vervolgens naar de balk, wat toch een erg lastig onderdeel blijft, gezien een balk maar 10 cm breed is. Liz en Rosa hadden helaas wat moeite met de opsprong, maar verder ging het best al heel goed. Daphne wist zonder vallen haar oefening te laten zien. Liz scoorde een 10,35; Rosa scoorde 9,95 en Daphne 11,75! Het derde toestel was de vloer/ matoefening. Deze ging erg netjes bij allemaal. Liz scoorde 12,700; Rosa 10,900 en Daphne 12,200. Als laatste toestel nog de sprong, waar de meiden een 'handstand plat' aan de jury lieten zien. Liz scoorde een mooie 13,000, Rosa 13,075 en Daphne 13,325! Uiteindelijk werd Daphne keurig 5e met een puntentotaal van 48,775 en kreeg een mooie medaille omgehangen! Liz werd 10e met een puntentotaal van 46,750 en Rosa 12e met een puntentotaal van 45,325. Mooie prestaties op hun allereerste wedstrijd!! 21 mei hebben ze hun tweede wedstrijd in Zwaag.

Resultatenrekening 2015 gereed

Inmiddels is de resultatenrekening over 2015 gereed. Als je hem wilt zien en je bent lid, dan kun je hem opvragen via bestuur@dwsv.info. DWSV draaide in 2015 met een positief saldo van 2.750 euro. De begroting voor 2016 is een verlies van 1.800 euro. De club ontvangt jaarlijks een kleine 30.000 euro contributie en krijgt ongeveer 3.000 euro subsidie van Koggenland. Er staat ongeveer 15.000 euro op de bank, dus we zijn financieel gezond. Een contributieverhoging is voorlopig niet nodig.