Home

Welkom bij gymnastiekvereniging DWSV Ursem

Vanuit de sportzaal in Ursem biedt onze gezellige vereniging een grote variatie aan sporten, voor jong en oud! Van Conditiegym en Total Body Workout, tot Streetdance en Kleutergym. Kijk bij Sporten of bij Lesoverzicht, of er iets bij zit dat je aanspreekt!

Grote Club Actie uitslag

Half november is de trekking van de GCA geweest. Als je hebt gewonnen ontvang je vanzelf informatie via je bankafschrift. Je kunt je loten ook zelf checken met de lotchecker (https://lotchecker.clubactie.nl/) dan weet je het ook. Nogmaals bedankt voor je aankoop via DWSV! Wij wensen alle prijswinnaars alvast veel plezier met hun gewonnen prijs.

Recreatiegym (groep 5 t/m 8) KOM MEEDOEN

Op de woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur hebben we een geweldig uur Recreatiegym zitten. MET toestellen, maar ZONDER wedstrijden. Met trampolines en 2 ervaren gediplomeerde trainsters, maar zonder de druk om te moeten presteren. En: iedereen kan het. En iedereen vindt het leuk! Dus zit je in groep 5,6,7 of 8? Kom dan meedoen op de woensdag. Kan ook als je al op handbal zit ;-)   PROBEER HET!!!

In november hopen we een gastles te geven in de gymlessen van alle klassen in groep 5-8.

Streetdance vrijdag 16:30

Streetdance is elke vrijdag om 16:30, met juf Maureen. Wil jij ook lekker dansen met een leuke juf? In de gymzaal waar de hele spiegelwand die je anders nooit ziet uitgeklapt is? Op coole muziek? Kom dan op een vrijdag eens meedoen! Niet in de oktobervakantie komen maar ervoor of erna mag het elke week. Je hoeft je niet aan te melden. Graag tot ziens!

ELKE WEEK WELKOM

In al onze onze populaire lessen hebben we nog plek voor nieuwe leden. Voel je geroepen en kom eens mee-sporten, lezer! Op het tabblad 'Lesoverzicht' vind je onze lessen. Veel conditie voor volwassenen, veel gym en dans voor de kinderen. Je mag altijd een paar lessen meedoen voordat je lid wordt en we hebben geen clubverplichtingen. Je bent ontzettend welkom, dus graag tot ziens in de zaal!

Contributie-inning voortaan in drie keer

Vanaf dit seizoen innen we de contributie in 3 stukjes. Eind september incasseren we augustus, september, oktober en november. Dan half januari incasseren we december, januari, februari en maart. En tot slot half mei incasseren we het laatste deel. Voor turnsters zitten daarbij dan ook de wedstrijdkosten. De exacte bedragen die we incasseren zijn momenteel nog niet bekend, maar je kunt uitgaan van 1/3 van de totale contributie per keer. Hier staat de actuele contributie-regeling: http://dwsv.info/home/5#Contributie

Nationale Sportweek 2017

De Nationale Sportweek is voorbij. Maar wil jij ook meer bewegen, kom dan alsnog meedoen.  DWSV doet ook mee met de AH-actie en je mag dus 5 lessn gratis meedoen als je je aanmeldt via die actie. Zonder actie kan ook, dan kun je 2 keer vrijblijvend proberen. Op http://dwsv.info/home/4  vind je al onze lessen en je mag zonder aanmelden komen uitproberen. T-shirt, korte broek en binnenschoenen aan doen. Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek 2017 op www.nationalesportweek.nl.

Foto's Jubileumviering DWSV 75 jaar

Wij kijken terug op een geslaagde middag tijdens de jubileumviering voor ons 75-jarige bestaan. Bekijk de foto's hier

Jubileum: DWSV bestaat 75 jaar

Op zaterdag 1 juli vierde DWSV haar 75-jarig jubileum. Met Onderlinge Wedstrijden en een grote Reunie met oud-trainers in de middag, met voorstellingen van alle groepen, hebben we stilgestaan bij dit bijzondere feit.

Jaarrooster DWSV

Wij schakelen ons jaarrooster altijd gelijk met de schoolvakanties. Als je trainer in de les aangeeft dat ze tijdens een vakantie doorgaat (omdat er bijvoorbeeld een andere les uitvalt, dan geldt dat. De basis voor komend seizoen zie je hieronder!

Met het bijgevoegde Word-bestand kun je het netjes printen en ophangen.

 

 

Zomervakantie 2017

23 juli 2017 tot en met 3 september 2017

 

Seizoensstart 2017-2018

Maandag 4 september 2017

 

Herfstvakantie 2017

22 oktober 2017 tot en met 29 oktober 2017

 

Kerstvakantie 2017-2018

24 december 2017 tot en met 7 januari 2018

 

Voorjaarsvakantie 2018

25 februari 2018 tot en met 4 maart 2018

 

Tweede Paasdag 2018

Maandag 2 april 2018 (Geen les, tenzij je trainster doorgaat)

 

Koningsdag & Meivakantie 2018

Vrijdag 27 april 2018 tot en met 13 mei 2018

 

Tweede Pinksterdag

Maandag 21 mei 2018 (Geen les, tenzij je trainster doorgaat)

 

Zomervakantie 2018

22 juli 2018 tot en met 2 september 2018

dwsv_jaarkalender_20172018.doc

TUMBLINGBAAN VEEL GEBRUIKT

Airtrack tumblingbaan
Airtrack tumblingbaan

In 2016 heeft DWSV met Grote Club acties en sponsorlopen een nieuwe geluidloze tumblingbaan gekocht. Heel Ursem heeft daar aan meebetaald en dit mooie baantje maakt nu onze turnsters beter dan ooit tevoren. De Rabobank heeft destijds ook een bijdrage geleverd. Tijdens Koninginnedag 2017 mocht heel Ursem er weer even op springen. Wil jouw kind dat ook? In de kleuterlessen op zaterdagmorgen en in alle turnlessen wordt hij veel gebruikt. Laat je kind eens vrijblijvend meedoen :-)

Toestelkampioenschappen DWSV Ursem

Toestelkampioenschappen turnen: 22 medailles voor DWSV Ursem

Op 2 en 3 april jl. werden in Enkhuizen de toestelkampioenschappen turnen van rayon West-Friesland georganiseerd. Dit is een wedstrijd waar de turnsters per toestel een medaille konden winnen.
In de eerste wedstrijd was het gezellig druk met turnsters van DWSV. Op baan 1 turnden onze instap D3 (Roos, Tamara en Sari) en op baan 2 turnden onze instap D1 (Renske, Isa en Mylene) en pupillen 1 D1 (Sofie, Noa en Elise). Op sprong wist Roos een zilveren medaille te winnen en wonnen Isa, Elise en Sofie een bronzen medaille. Op brug hadden Renske, Roos en Noa een gouden medaille en Mylene een zilveren medaille. Op balk mochten Noa, Mylene en Roos de gouden medaille in ontvangst nemen en Renske de zilveren. Op vloer won Elise goud en Noa brons.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan onze instapper D2: Laura en pup.1 D3: Emma en Sylvie. Ook bij deze meiden bleef het medailles regenen! Op brug en balk wonnen Emma en Laura beiden zilver, op balk wist Sylvie goud te winnen. Op vloer wonnen Emma en Laura beiden goud en Sylvie zilver!
Op zondag mocht Ilse (jeugd 1 D1) nog een poging wagen om er een medaille aan toe te voegen, maar helaas mocht het net als bij Sari en Tamara dit keer niet lukken. Ze hebben wel allemaal hele mooie oefeningen laten zien en gaan volgend jaar weer een poging wagen om ook (weer) op het ereschavot te staan.

instap D1 en D3 en pup.1 D1
instap D1 en D3 en pup.1 D1

Pre-instap wedstrijd 21 februari Zwaag

Anita, Liz, Rosa en Daphne
Anita, Liz, Rosa en Daphne

Onze jongste turnsters, Liz Niekel, Daphne de Reus en Rosa Leeuw, hadden op zaterdag 21 februari jl. hun eerste echte wedstrijd in een gymzaal in Zwaag.

Voor onze stagiaire Anita van de opleiding Sport en Beweging was dit ook haar eerste wedstrijd die ze mocht gaan begeleiden. Voor zowel de turnsters als voor Anita was het dus best een spannende dag!

Na een warming-up mochten onze meiden starten op de brug met ongelijke liggers. Liz had helaas een val, haar score was 10,700. Rosa en Daphne scoorden op de brug 11,400 en 11,500. Vervolgens naar de balk, wat toch een erg lastig onderdeel blijft, gezien een balk maar 10 cm breed is. Liz en Rosa hadden helaas wat moeite met de opsprong, maar verder ging het best al heel goed. Daphne wist zonder vallen haar oefening te laten zien. Liz scoorde een 10,35; Rosa scoorde 9,95 en Daphne 11,75! Het derde toestel was de vloer/ matoefening. Deze ging erg netjes bij allemaal. Liz scoorde 12,700; Rosa 10,900 en Daphne 12,200. Als laatste toestel nog de sprong, waar de meiden een 'handstand plat' aan de jury lieten zien. Liz scoorde een mooie 13,000, Rosa 13,075 en Daphne 13,325! Uiteindelijk werd Daphne keurig 5e met een puntentotaal van 48,775 en kreeg een mooie medaille omgehangen! Liz werd 10e met een puntentotaal van 46,750 en Rosa 12e met een puntentotaal van 45,325. Mooie prestaties op hun allereerste wedstrijd.