Home

Welkom bij gymnastiekvereniging DWSV Ursem

Vanuit de sportzaal in Ursem biedt onze gezellige vereniging een grote variatie aan sporten, voor jong en oud! Van Conditiegym en Total Body Workout, tot Streetdance en Kleutergym. Kijk bij Sporten of bij Lesoverzicht, of er iets bij zit dat je aanspreekt! Op maandag 3 september 2018 zijn we weer begonnen!

FIT-Gym dames: Maandag om 19:30

Na overleg met de leden wordt onze maandagavondgroepen samengevoegd. Zo wordt het nog gezelliger en trainen we voortaan om 19:30 een lekker vol uur. Kom het eens proberen en neem meteen uw buurvrouw of vriendin mee!

 

De Senioren  (65++) van DWSV beginnen voortaan om 09:00 uur. Dat lijkt vroeg, maar tot nu toe was de starttijd zelfs 08:45. Senioren bewegen ongeveer 45 minuten. De ladies van de maandagmorgen 11:00 uur beginnen voortaan een uur eerder: om 10:00 uur. Deze aanpassing werd met gejuich ontvangen.

 

Kom het meteen proberen want we zijn echt op zoek naar een grotere deelname in Ursem. Hou de sport op je dorp in leven en beweeg met ons mee!

 

JE BESTUUR

Kom STREETDANCEN bij DWSV: vrijdag 16:30

Tess Kruyer
Tess Kruyer

Sinds dit seizoen geeft Tess Kruyer uit Hensbroek onze streetdance-lessen. Tess volgt een opleiding waarbij dans en theater een belangrijk onderdeel zijn. Ze heeft al ervaring met dansles geven op evenementen. Ze is heel enthousiast nu ze ook in Ursem lesgeeft. De lestijd blijft hetzelfde: vrijdag om 16:30. Ben / heb jij een meisje tussen de 6 en de 10, laat haar dan snel uitproberen hoe leuk dit is!

Tumultueuze ledenvergadering: "Verhoog contributie niet te veel!"

Op dinsdag 17 juli om 20:00 uur waren ongeveer 40 leden bijeen in de gymzaal voor de speciale ALV. Het ging deze avond vooral over de financiële situatie. We hebben momenteel een jaarlijks verlies en dat moesten we op deze avond samen oplossen. Duidelijk werd de zorg uitgesproken dat een (opnieuw) forse contributie-verhoging veel leden zou kunnen kosten. Leden vreesden dat dit het einde van de club zou kunnen betekenen. De voorzitter probeerde de gemoederen te bedaren, maar kreeg wel een aantal opdrachten mee vanuit deze langdurige extra vergadering.

 

Met hulp van 24 mogelijke ingrepen die het bestuur had voorbereid kwam de vergadering tot:

 

- GEEN contributieverhoging van 10 euro per inning per lesuur;

- Een gematigde contributieverhoging van 5 euro per inning per lesuur;

- Het NIET verhogen van de wedstrijdkostenvergoeding voor turnsters;

- Het verplaatsen van het zaterdagturnen naar de woensdag;

- Aan ereleden vragen of zij weer een bijdrage willen gaan leveren;

- Het onderzoeken van het samenvoegen van damesgroepen;

- Het NIET laten inleveren van de onkostenvergoeding door een trainster;

- Het vragen van een eenmalige bijdrage aan Koggenland (gesprek Wethouder volgt in september);

- Het samen zorgen voor meer leden vanaf september;

- Het eventueel verkopen of verhuren van de (oude) tumblingbaan;

- Het opzetten van donatieprogramma 'VRIENDEN VAN DWSV' in Ursem;

- Uitzoeken of de WMO iets kan betekenen voor onze ouderen;

- Het (ook per mail) informeren van alle leden;

- En het volgend jaar opnieuw organiseren van een ALV.

 

Op de vergadering werd ook nadrukkelijk gevraagd om actief te worden. Zowel in het bestuur als voor activiteiten zoals fondsenwerving zijn mensen nodig. Tijdens de vergadering stond hiervoor niemand op. Naderhand heeft het bestuur twee mensen voor het bestuur gevonden. We zoeken nog een penningmeester en een mens of een koppel voor fondsenwerving. Je wordt heel goed begeleid. Meld je aan!

DONEERACTIE voor extra turntrainingen

Ursem heeft een grote turnselectie. Die echt véél prijzen wint (zie onze facebook-pagina). Om goed te leren turnen moet je heel veel oefenen. Dat is voor de ouders echt duur. Er is veel professionele leiding nodig, dure materialen en veel uren (dus zaalhuur). Ook willen we graag extra trainen in Opmeer, waar een grote turnhal is met bijvoorbeeld een KUIL. In de kuil kun je enge oefeningen doen, zoals afsprongen en salto's. Als je dan valt kom je in schuimblokken terecht. Zo leer je dingen veel sneller. Maar dit kost allemaal geld. We hebben hiervoor een doneeractie lopen. Help je mee? Thanks!!!  https://www.doneeractie.nl/help-onze-turnselectie-aan-extra-trainingen/-28694

Jaarverslag: Financieel is het een uitdaging!

Met dalende ledenaantallen, een sterk verlaagde subsidie en een meer dan verdubbelde zaalhuur, staat DWSV voor een financiële uitdaging! Als gevolg van bezuinigingen door Rutte ontvangen gemeenten minder geld. Koggenland heeft daarom de subsidie van volwassenensport afgeschaft en die voor jeugd sterk verlaagd. Tegelijkertijd zorgt de herindeling van Koggenland ervoor dat we al 7 jaar lang steeds 10% meer zaalhuur gaan betalen. Het afgelopen jaar zien we ook de ledenaantallen nog wat teruglopen. Dat kan gebeuren, maar per lid moeten we dan wel weer iets meer inleggen. Vanaf het seizoen 2018-2019 komt er per les vijf euro per contributie-inning bij. Uiteindelijk moeten we toch vooral met elkaar de kosten opbrengen...

 

Het bestuur zet zich belangeloos in, veel assistenten werken bijna voor niet of gratis. Maar helaas blijft de contributie momenteel achter bij de kosten. De reserves zijn op. We zijn bezig met het organiseren van extra acties, zie ook elders op de website. En met een kleine aanpassing in de contributie kunnen we in Ursem gewoon doorgaan. Kom ook eens lekker sporten, dat helpt nog het meest, mensen!

 

Het jaarverslag 2017 en de begroting 2018 is af en voor leden (en ouders) op te vragen bij bestuur@dwsv.info  Ook met vragen of voorstellen kun je daar altijd terecht.

DOE MEE: Zaalvoetbal. Donderdag, 16:00

Elke donderdag om 16:00 uur: Zaalvoetbal (zonder rennen) voor heren. Gezellige voetbal in de zaal of bij mooi weer lekker buiten op het kunstgras van Dynamo. Voetbal zonder echt rennen. Voor ongeveer 50+ tot zeg 69. Kom een keer meedoen mensen! Organisatie: Gemeente Koggenland & DWSV.
Neem een maatje mee of kom alleen. Het is gezellig en je bent al snel even goed als wij.
Graag tot ziens allemaal, elke donderdag om 16:00 uur. Koffie na afloop!
Voor vragen: bestuur@dwsv.info kun je mailen of bel even met Erik: 06-3098 9050.

Sponsorloop

Medio juli lopen de turnleden nog een sponsorloop voor DWSV. Dit is bedoeld om de club te steunen met activiteiten, die vooral voor de jeugd zijn. Je kind neemt een blaadje mee uit de les en als je als ouder wilt helpen met het krijgen van sponsoren dan zijn we daar heel blij mee!

JE kunt ons ook steunen op: https://www.doneeractie.nl/help-onze-turnselectie-aan-extra-trainingen/-28694   of sponsoren door contact op te nemen met het bestuur.

Woensdagavond: sporten met Vanessa

Vanessa
Vanessa

Sinds half april is DWSV een nieuwe sport-docente rijker: Vanessa Bult!

 

Elke woensdagavond vanaf 19:00 uur:
TOTAL BODY WORKOUT (20+). Een les waarin je veel variatie tegenkomt. We gaan nu ook af en toe je prestaties meten. Zodat je resultaten kunt zien en een echte uitdaging hebt. De lessen zullen variëren van klassikaal tot individueel, van krachtcircuit tot wedstrijdelement etc. Gericht op kracht, conditie, balans en uithoudingsvermogen. Je kunt hier je eigen tempo bepalen.
We zoeken nieuwe leden!! Meiden neem je vriendinnen mee en probeer het vanaf 18 april uit. Je mag elke woensdag starten. Je kunt het 2 keer uitproberen voordat je eventueel lid wordt!

Elke woensdagavond vanaf 20:00 uur:
SPIEREN IN BALANS. Een HEEL bijzondere les. Noem het.... 'Power-Yoga'. Noem het... 'Mindfullness'. Een speciale les op basis van je eigen spierkracht. Rustig, holistisch, body and soul. Je versterkt je lichaam maar komt ook helemaal tot rust. Probeer het 1 keer gratis en je weet precies of het bij je past.

 

Vanessa rondt deze zomer haar 4-jarige sportopleiding aan de ALO af. Bij DWSV geeft ze nu als gediplomeerd docente les. Maar haar ervaring zie je ook in de zaal. Doe jij ook eens mee! Kom het elke woensdag vrijblijvend proberen. Neem je vriendin mee! Aanmelden is niet nodig. Tot ziens in de zaal!

Vakantie-rooster DWSV (oud; nieuwe volgt in december!)

 

Zomervakantie 2018

22 juli 2018 tot en met 2 september 2018

 

Wij schakelen ons jaarrooster altijd gelijk met de schoolvakanties in Ursem. Als je trainer in de les aangeeft dat ze tijdens een vakantie doorgaat (omdat er bijvoorbeeld een andere les uitvalt, dan geldt dat. De basis voor komend seizoen zie je hieronder!

 

Met de knop hieronder kun je het jaarrooster downloaden en bv. printen.

dwsv_jaarkalender_20172018.doc

AVG (Privacy-wetgeving)

Op de pagina 'Over DWSV' onder het nieuwe kopje Privacy, lees je hoe DWSV omgaat met je gegevens.

ELKE WEEK WELKOM

In al onze onze populaire lessen hebben we nog plek voor nieuwe leden. Voel je geroepen en kom eens mee-sporten, lezer! Op het tabblad LESOVERZICHT DWSV  vind je onze lessen. Veel conditie voor volwassenen, veel gym en dans voor de kinderen. Je mag altijd een paar lessen meedoen voordat je lid wordt en we hebben geen clubverplichtingen. Je bent ontzettend welkom, dus graag tot ziens in de zaal!

Contributie-inning in drie keer

Sinds 2017 innen we de contributie in 3 stukjes. Eind september, half januari en tot slot half mei incasseren we drie delen. Voor turnsters worden de wedstrijdkosten in juni of juli in rekening gebracht; dan weten we ze pas. Het lukt nog niet om dat automatisch te incasseren, mogelijk volgend jaar wel.

Hier staat de actuele contributie-regeling: http://dwsv.info/home/5#Contributie

Grote Club Actie 2018

Half november vindt de afschrijving plaats van het grote clublot dat je mogelijk van ons gekocht hebt. Als je hebt gewonnen ontvang je vanzelf informatie via je bankafschrift. Je kunt je loten in december ook zelf checken met de lotchecker (https://lotchecker.clubactie.nl/) dan weet je het ook. Nogmaals bedankt voor je aankoop via DWSV! Wij wensen alle prijswinnaars alvast veel plezier met hun gewonnen prijs.

Foto's Jubileumviering DWSV 75 jaar

In 2017 vierde DWSV haar 75-jarig jubileum. Bekijk de foto's hier

TUMBLINGBAAN OOK VOOR KLEUTERS

Airtrack tumblingbaan
Airtrack tumblingbaan

In 2016 heeft DWSV met de opbrengst van de Grote Club actie van 2 jaren, met sponsorlopen en met haar materialenbudgetten van 2 jaar een nieuwe geluidloze tumblingbaan gekocht. De Rabobank heeft ook nog een bijdrage geleverd. In bijvoorbeeld de kleuterlessen op zaterdagmorgen 09:00 - 11:00 uur wordt hij ook wel gebruikt. Laat je kind eens vrijblijvend meedoen :-)